Obekräftade uppgifter och rykten kring nästa generations spelkonsoler från Xbox och Playstation duggar tätt och i den senaste laddningen ser vi såväl pris som lanseringsdatum. Enligt analytikern Roborto Serrano, som själv menar att hans uppgifter är mer än bara rykten och spekulationer, kommer maskinerna från Microsoft och Sony kosta mellan 300 till 500 dollar och alla lanseras i november.

Om hans källor har rätt släpps Xbox Series S den 5 november till ett riktpris på 299 dollar, följt av Xbox Series X den 6 november för 499 dollar. De båda Playstation 5-versionerna släpps den 13 november, där varianten utan optisk skivläsare landar på 399 dollar och den med 499 dollar.

Detta skulle innebära att Xbox Series X och Playstation 5 säljs för samma peng, något andra analytiker menar inte kommer att ske. Samtidigt har vi en unik situation där båda lägren har varsin alternativ maskin till ett lägre pris, vilket gör att de kanske inte ser samma behov för priskrig.

Det ryktas samtidigt att både Microsoft och Sony ska anordna event under augusti där vi förhoppningsvis får bekräftade uppgifter kring lanseringsdatum och pris.