Trots fantastiska betyg, inklusive i Tomas Helenius FZ-recension, finns det vissa som inte är nöjda med Microsoft Flight Simulator och vill lämna tillbaka det på Steam. Problemet är att man bara laddar ned spelets launcher på Steam, varpå resterande ca 90 GB dras ned av launchern själv. Det resulterar i att Steam räknar tiden man spenderar på att ladda ned spelet som "speltid", vilket är problematiskt eftersom man inte får ha spelat mer än två timmar om man vill lämna tillbaka spelet.

Vissa missnöjda spelare klagade kort efter släppet på att de fått sina förfrågningar om återbetalning nekade eftersom de "spelat" mer än dessa två timmar, men i ett uttalande till PCGamer har Valve nu försäkrat att nedladdningstiden givetvis inte ska räknas som speltid. Har man tidigare fått sin återbetalning nekad kan det med andra ord vara lönt att försöka igen. De sade även att de jobbar med Microsoft för att "förbättra nedladdningsupplevelsen".

Har du ännu inte slagit till ska du passa på att delta i FZ:s Microsoft Flight Simulator-tävling, där fem exemplar av spelets digitala Premium-version står på spel.