Efter många antydningar om att WB Montreal jobbar på ett nytt Batman-spel med koppling till den ljusskygga gruppen The Court of Owls, fick vi under det nu pågående eventet DC FanDome äntligen se spelet avtäckas. Det går under namnet Gotham Knights och verkar spinna vidare på samma koncept som de tidigare spelen, om än utan självaste Batman och i ett separat universum.

I trailern tycks nämligen Bruce Wayne ha dött, och i ett inspelat meddelande till Robin, Batgirl, Red Hood och Nightwing lämnar han över facklan och den utrustning som finns kvar efter att "the Batcave" har sprängts så att de kan fortsätta kampen mot Gothams ljusskygga individer, som lär få ny kraft av det faktum att staden inte längre står under Batmans beskydd.

Utöver den inledande filmiska trailern så fick vi även några minuter rent gameplay, som bland annat visade Batgirl när hon tog en motorcykeltur genom ett kaosartat Gotham under attack av Mr. Freeze. Det grafiska ser riktigt stämningsfullt och tekniskt imponerande ut, och förhoppningsvis har WB Montreal lyckats skapa den definitiva spelversionen av Gotham.

Man kommer kunna avnjuta spelet både ensam och i co-op med en annan spelare, vilket säkert kommer resultera i roliga kombinationer av spelstilar baserat på vilka karaktärer man väljer. Fiender pryglas på löpande band i gameplay-genomgången, och något överraskande så dyker skadesiffror upp på skärmen vid varje slag, som i ett RPG.

De nämner även att ens karaktärer kommer att gå upp i level, men att motståndet kommer att hålla jämna steg. Försöker man sig på en boss vid level 15 snarare än level 5 så kan den med andra ord använda andra taktiker eller farligare attacker.

Gotham Knights har ännu inget släppdatum utöver ett vagt "2021".