Efter lång tystnad från Daedelic angående deras Lord of the Rings: Gollum, sånär som på några screenshots, har vi äntligen fått en teaser-trailer, som dessvärre inte inkluderade något gameplay. Några av spelets utvecklare har dock tagit sig ett snack med IGN och bjudit på lite fler detaljer om spelet.

De poängterar återigen att det är ett smygarspel med fokus på vertikalitet och parkour, och liknar det vid Prince of Persia. Det är dock endast i referens till akrobatiskt smygande, eftersom spelet inte kretsar kring strider. Visserligen är Gollum en vildsint krabat som kan bruka våld när det behövs, men att tyst döda fiender är inte det lättaste och kommer innefatta en hel del risk.

Gollum kommer dock inte att vara ensam, för under spelets gång kommer han att stöta på "speciella allierade" vars förmågor han kan nyttja. Daedelic känner sig dock inte riktigt redo att avslöja vilka karaktärer det rör sig om. Mellan parkourhoppande och smygdödande kommer vi få ta beslut baserade på Gollums kluvna personlighet, och även om slutmålet alltid kommer att vara detsamma – det är trots allt en prequel till filmerna – så kommer vi kunna påverka hur resan dit ser ut.