Mike Zaimont är chefsdesigner på Skullgirls- och Indivisible-utvecklaren Lab Zero Games och har varit i blåsväder den senaste tiden på grund av osmakliga uttalanden under en livestream såväl som anklagelser från kvinnliga streamers och cosplayers om att han skickat oönskade sexuella meddelanden till dem.

Men det verkar som att hans olämpliga beteende har gått djupare än så, för nu har flera anställda vid Lab Zero Games vittnat om olika trakasserier och kränkningar, inklusive sexuella kommentarer, oönskade kramar, hot och förolämpningar. Mariel Cartwright, Jonathan Kim och Brian Jun har nu beslutat sig för att lämna utvecklaren efter att Zaimont själv vägrat att göra det, var och en med egna anklagelser mot honom som ni kan läsa på länkarna ovan.

För att göra situationen ännu mer komplicerad så blev Zaimont för en tid sedan den fullständiga ägaren av utvecklaren, vilket var ett inledande steg mot att göra alla anställda till delägare.

Autumn Games och Hidden Variable Studios – som äger varumärket Skullgirls och utvecklade mobilversionen – säger att de tror på anklagelserna mot Zaimont och därför inte kommer att samarbeta med varken honom eller Lab Zero Games från och med nu.