Med ett par dagar till godo har domstolen fastställt att Apple inte får förhindra Epics arbete med Unreal Engine på sina plattformar. Domaren Yvonne Gonzalez menar att företagen är fria att käbbla med varandra men det borde inte påverka andra. Hade Epics utvecklarverktyg för Unreal Engine på Ios och Macos blockerats skulle tusentals utomstående spelstudios påverkas allvarligt.

Hon menar dock att Apple inte behöver göra Fortnite tillgängligt i App Store då Epic medvetet bröt mot deras avtal genom att implementera en egen betallösning.

The Court finds that with respect to Epic Games’ motion as to its games, including Fortnite, Epic Games has not yet demonstrated irreparable harm. The current predicament appearsof its own making.

Nästa rond i domstolen ska ske den 28 september men både företagen är beredda på att detta kommer att vara en flera månader lång process att reda ut. Huruvida det innebär att mobilspelare kommer att missa nästa säsong av Fortnite återstår att se. För närvarande kan alla som har spelet installerat på sina enheter lira vidare men Epic kommer inte kunna skicka ut större uppdateringar.