Är vi på väg in i en gyllene era för piratspel, med omåttligt populära Sea of Thieves, Ubisofts kommande(?) Skull and Bones och nu även Blazing Sails: Pirate Battle Royale? Den som lever får se, och den som lever fram till 9 september får även chansen att prova just Blazing Sails, eftersom det är då det släpps i early access på Steam.

Rent grafiskt påminner det en hel del om Sea of Thieves, men istället för en öppen spelvärld vi kan ränna runt i bäst vi vill så är det här som sagt ett battle royale, där olika besättningar kämpar med att sänka varandras fartyg. Detta görs genom att ränna runt på olika små öar för att hitta uppgraderingar till skeppet, nya vapen, ammunition och trä för att reparera skeppet.

Allt hänger på att inte låta ens skepp sjunka, och fram tills att det händer kommer man att "respawna" om man råkar dö. Om man kanaliserar sin inre Solid Snake kan man till och med lyckas smyga ombord fiendernas skepp för att under däck dra ut en (o)lägligt placerad propp som släpper in vatten och sänker skeppet.