Hello Games skräms inte av det vid premiären svala mottagandet för för jätteprojektet No Man's Sky. Man planerar nu ett nytt spel av samma dignitet, berättar studiochefen Sean Murray till Polygon. Han säger att man tänker göra "ett enormt, ambitiöst spel som No Man's Sky"

Men han ger inga som helst ledtrådar om vad det är som planeras. Däremot bjussar han på en del intressant information om förutsättningarna Hello Games jobbade under med No Man's Sky. Under en stor del av utvecklingstiden bestod studion av blott sex personer, och vid releasen var de 15 stycken. I dag är de 26 personer, där tre jobbade med det nyss släppta ävetntyret The Last Campfire, och övriga är uppdelade i antingen No Man's Sky-arbete eller med det nya jätteprojektet.

No Man's Sky släpptes i augusti 2016. Det föregicks av en massiv hype som det inte alls levde upp till, och Murray och Hello Games fick hård kritik för att ha lovat för mycket. Men studion har envetet jobbat vidare med spelet, och gradvis försett det med allt fler funktioner (VR, multiplayer, m.m.) så att det närmat sig det spel som många förväntade sig.