För den nätta summan 1,4 miljarder dollar.

Den kinesiska jätten Tencent fortsätter att expandera inom spelvärlden, senast genom att köpa det Hong Kong-baserade företaget Leyou Technologies för runt $1,4 miljarder. Leyou äger i sin tur spelutvecklaren Digital Extremes, mest kända för att ha utvecklat Warframe, som är en mycket populär scifi-shooter i samma anda som Destiny.

Det är ett free-2-play-spel som lanserades redan 2013, men får fortfarande regelbundna uppdateringar med nytt innehåll, vilket bidragit till att antalet spelare växte med 15% under den första halvan av året.

Leyou äger även flera andra spelstudior inklusive Kingmaker, Radiance Game och Splash Damage, där den sistnämnda var med och utvecklade Gears Tactics och även jobbar på det kommande Stadia-exklusiva spelet Outcasters.

Skicka en rättelse
Dessutom ägs Tencent delvis av Kinesiska staten. 08/09 ... Att företag måste delas med sig data till kinesiska staten? Du tror seriöst inte att detta har hänt när de pushar igenom en lagstiftning just för detta ändamål. Och dessutom att ett sånt stort företag som Tencent skulle lyckats undkomma detta? Det... 07/09 Ja eller varför inte social score. Försiktiga vad ni önskar, ni som inte ser något problem att en bibliskt stort mega företag från en diktatur, köper in/upp sig i alla världens mediebolag. Kultur behöver inte spridas med shock, det kan gå långsamt också... 07/09 Det kan man ju spekulera i, Kina har i alla fall använt Tencents WeChat-data till att identifiera Uigurer (https://www.fastcompany.com/90405715/for-chinas-muslim-minority-the-internet-was-a-safe-haven-until-it-wasnt) att skicka till sina koncentrationsl... 07/09 Vad ska Kina och USA göra av all data? Hitta nya sätt att ta ihjäl folk? 07/09 Finns det nåt bevis på det eller är det bara vad folk tror. 06/09 @Fezk: Min bror jobbade länge åt Eriksson, ofta utomlands, och då fanns det ett team, med namnbrickor som alla andra, som ingen visste någonting om vad dom hade för uppgift.... Det var den gruppen som mutade folk. 06/09 Fast det är ju inte första gången Activision Blizzard har böjt sig för Kinas intressen efter att Tencent blev delägare. WoW, Hearthstone och CoD har alla blivit censurerade i efterhand. 06/09 kände tyvärr så ett tag. men jag menar bara för några veckor sen så vart ju cod cold war trailern censurerad för att den hade 1sek från tiananmen square. det betyder ju kanske inte på att saker behöver gå illa till, men känns som det enkelt skulle kunna... 06/09 Kina hit USA dit, folk borde läsa på lite om Investor och Ericsson istället. ;) 06/09