Europas högst värderade spelföretag har spenderbyxorna på.

Det är nog ingen överdrift att kalla Cyberpunk 2077 för årets mest efterlängtade spel, och det lär sälja därefter. Men man måste spendera pengar för att tjäna pengar, och enligt en finansrapport som CD Projekt Red nyligen släppt har de lagt strax över en miljard kronor på att utveckla Cyberpunk 2077 och andra projekt som ännu inte utannonserats.

Vad pengarna har lagts på utöver Cyberpunk 2077 är inte helt tydligt, men vi vet att de redan börjat arbeta på det multiplayer-läge man planerar att släppa till spelet tidigast 2022, och utöver det sägs det även att ett nytt singleplayer-spel i Witcher-serien utvecklas parallellt.

Vidare har de även grundat företaget Spokko, som tar hand om utvecklingen av Pokémon Go-liknande The Witcher: Monster Slayer, som man lovar ska släppas "snart".

Skicka en rättelse
@Maaden_Swe: Nej, du har rätt det gör det alltid oavsätt om folk klagar eller inte! Jag lät nog mer negativ än vad jag var när skrev det tidtagare. Hade iofs varit kul om Ubisoft började ge sina andra spelserier en smula kärlek också och inte bara forts... 06/09 Ja du sa ju det :) duktig pojke 06/09 Som sagt, du är väldigt underhållande. 06/09 Geez. Du får gärna tro att ordet "misslyckande" endast kan appliceras på ett företags lönsamhet ur något stock-broker perspektiv, bryr mig inte ett skvatt. Konstigt va? :) 06/09 Jodå jag förstår precis, men jag håller ändå inte med. Tänk att det kan vara på det sättet, att man har olika åsikter och båda ändå förstår vad den andre menar. Helt otroligt eller hur :) 06/09 Du förstår inte kontexten och jag har redan elaborerat så att en 3 åring förstår. Ha så kul! 06/09 Ja vi har då helt olika syn på ordet misslyckande. Men du är grymt underhållande :) 06/09 För dig som konsument har ju apple uppenbarligen misslyckats isåfall, deras mål är ju att sälja till dig som konsument. Varför din personliga åsikt om produkter skulle ha någon som helst relation till ett företags gynnsamhet är helt bortom mig. Jag prat... 06/09 Fast det är ju som att jag skulle säga att Apple misslyckats för att jag aldrig skulle köpa en av deras produkter. Uppenbarligen går företaget rätt bra och är knappast misslyckade. Det är bara inte för mig :) 06/09 Skulle inte förvåna mig om dom också släppte något Cyberpunk 2077 spinoff spel, typ ett kortspel eller något. 😀 05/09