Uppdatering:
Xbox Series S är nu officiellt avtäckt.

Ursprunglig nyhet:
Med två månader kvar till premiären för Xbox Series X läcker ytterligare uppgifter om att den får sällskap av en billigare Xbox Series S. Det har läckt bilder och en kort film som, om de är äkta, visar dels hur maskinen ser ut, dels ett pris på låga 299 dollar. Det finns också ett releasedatum – den 10 november.

Bilden har publicerats av Thurrott, och visar en vit konsol som är något mindre än Xbox Series X. Nästan som att en X klyvts vertikalt på mitten och krympts lite. På fronten sitter ett svart cirkelformat ventilationshål, vilket får den att påminna om en gammal transistorradio. Källor uppger för Windows Central att konsolen saknar optisk skivläsare.

Trots att Windows Central i rubriken skriver att man fått uppgift om att priset för Xbox Series X blir 499 dollar, skriver man i brödtexten att det inte är bekräftat. Så gissningarna ligger kvar på 499 eller 599 dollar på flera håll, men ingen vet än.

Releasedatumet ryktas vara den 10 november för både X och S. Om det stämmer kan vi vänta oss ett tillkännagivande inom en mycket snar framtid.

Om uppgifterna stämmer kan Microsoft ge Sony en rejäl match på hårdvarufronten. Dels med den muskulösa Xbox Series X, dels en lågt prissatt Series S. Även Playstation 5 kommer i en version utan optisk skivläsare, men eftersom den har samma specifikationer som den andra PS5:an med skivläsare lär man inte kunna matcha 299 dollar.

Intressant nog är just 299 dollar lite av en legendarisk summa för Sony. På E3-mässan 1995 berättade Sega att konsolen Saturn fick en prislapp på 399 dollar. Strax efter klev Sony upp på scenen och avslöjade priset för den första Playstation-konsolen. Man gjorde det med ett enda ord:

– 299.

Så här gick det till:

Alla uppgifter är obekräftade.