Samtidigt som Google försöker distansera sig.

Efter att Apple tog bort Fortnite från App Store, och den nya säsongen drog igång, har många som lirar Fortnite på mobiler inte kunnat spela. Om några veckor ska dock Epic försöka tvinga tillbaka spelet genom ett domstolsbeslut.

Nästa förhandling ska ske den 28 september och då kommer Epic yrka på att Apple inte får undanhålla Fortnite under de pågående förhandlingarna. Bland argumenten skriver de bland annat att finns "stöttning från allmänheten" för ett sådant beslut, om du någon gång tvekat att deras #freefortnite-kampanj inte haft ett motiv.

This motion is made on the grounds that: (1) Epic is likely to succeed on the merits of its claims that Apple’s conduct violates the Sherman Act; (2) absent a preliminary injunction, Epic is likely to suffer irreparable harm; (3) the balance of harms tips sharply in Epic’s favor; and (4) the public interest supports an injunction.

Samtidigt försöker Google att inte buntas i ihop i samma juridiska käbbel som Apple, trots att Epic även dragit dem inför rätta. De menar att förutsättningarna på deras Android-plattform är väldigt annorlunda mot Apple, främst vad det gäller möjligheten för användarna att installera egna program. Detta kan ske genom butiker utöver deras egen Google Play och även genom direkt nedladdning.

Skicka en rättelse
Oh, I stand corrected. Hade för mig deras share var betydligt större än 75%. Då håller jag med om att steam inte når upp till monopol. Googlade runt lite och hittade 75% som mest 2013, men det framgår inte vad den datan baseras på. Flera större aktörer... 09/09 Definition av monopol: En marknadsform som innebär att en aktör (eller en sammanslutning av aktörer) är ensam på en marknad och därmed kan bestämma priserna. Har man 98% av en marknad har man monopol. Inlåsningen sker indirekt pga att man har hela markn... 09/09 Så Epic skapar inte monopol genom att tvinga folk att använda deras affär då du inte kan köpa ett spel någonannanstans, men steam har monopol när de har extremt få exklusiviteter och tvingar aldrig utvecklarna ifrån att släppa sina spel någon annanstans... 09/09 Steam har inget monopol. 09/09 Några påpekanden... Steam har aldrig haft monopol, de har haft en stor kaka (som mest ~75%, 2013), men det är fortfarande inte ett monopol. Det var dessutom först runt 2013 som Steam började gå med vinst. Utvecklare över lag har nyttjat sig av utgivare,... 09/09 Senast köpte jag Death Stranding på epic som var 200kr billigare än steam. Kunde inte bry mig mindre i vilken affär spelen är i sålänge jag tjänar på det Och jag köper hellre från andra än steam som har sin skitiga monopol 09/09 Det håller jag inte med om. Priserna för oss konsumenter är ju w/e, har aldrig känt att spel är för dyrt direkt. Men jag tycker synd om utvecklare som ibland spenderar flera år på att utveckla en produkt där 30% kommer gå till någon annan. Man kan argum... 09/09 Om Apple förlorar och tvingas öppna upp telefonen ser jag inte varför de ska ta ansvaret för den om telefonen slutar fungera. Undrar hur bra konkurrensen fungerar om du får upp en fet varningsruta att din garanti är förbrukad när du installerar en overi... 09/09 Vi såg hur priserna sjönk på PC p.g.a. epic... eller gjorde vi? Varför skulle priserna gå ner när de kan fortsätta sälja sina spel för samma pris och tjäna mer pengar? Det är det största problemet med Epic, de har inte gjort någonting bra för branschen,... 09/09 Det intressanta är att i detta fallet, i jämförelse med PC och Steam, så har Apple ett monopol för sin appstore, där de tar 30%, men istället för att slåss mot det så valde de att bryta mot apples regler och därmed får sina appar och dev konto borttagna... 09/09