Söker ersättning för kontraktsbrott.

PH-värdet på relationen mellan Apple och Epic sjunker nu ytterligare ett par steg när Apple kontrar Epics stämning med en egen juridisk salva. De kräver nu ersättning från Epic på en okänd summa pengar för kontraktsbrott, vilket blir svårt att förneka efter att Tim Sweeney och gänget implementerat en egen betallösning i Fortnite-klienten. Detta för att kringgå de 30 % Apple tar på alla transaktioner i App Store.

I dokumenten, granskade av CNBC, skriver Apple bland annat att Epic är långtifrån det "Robin Hood-företag" de försöker framstå som och att de genom åren tjänat 5,3 miljarder kronor via App Store. Samtidigt skriver sajten Buyshares att Epic förlorar cirka 235 miljoner kronor varje månad Fortnite inte finns tillgängligt på Apples plattformar.

Skicka en rättelse
Tack för en bra diskus :) 11/09 Jag är lite osäker på vad du menar med att "DOM" endast får sälja på en mobil plattform. Vilka är DOM i sammanhanget? De som vill ta del av Apples (i det här fallet) plattform får göra det så länge de följer Apples riktlinjer och betalar en avgift. Vill... 11/09 Problemet är inte att dom säljer i sin egna butik problemet är att dom ENDAST får sälja på en mobilplatform. därav problemet! det är som att på pc vart du tvungen att köpa allt på windows egna affär om du har windows. ser du inte skillnaden? stor jävla... 10/09 Tydligen inte. Det visar sig att den har gått och blivit populär, så nu måste den förstöras och styckas upp till alla som vill ha en del av vad Apple skapat. Det är det enda rätta sägs, det av helt opartiska marknadskrafter. Ifall Apple inte vill släppa... 10/09 Resonerar du likadant till skivbutiken på hörnet? Stampar in och kräver att de förutom gamla LP och vinyl-skivor även ska sälja mjölk, avokado, Ajax och torktumlare? Vem är de att bestämma vad de ska sälja i sin egen butik liksom? Hutlöst! 10/09 Jag håller med...det var ruskigt onödigt av Epic att dra igång det här. 10/09 Jag jämförde det med ett scenario där Ica är den enda återförsäljaren, inte en bland många (som idag). Kanske inte var tydlig nog med att det i mitt dystopiskan scenario. Då tycker jag att liknelsen är duglig. Men vi är av olika åsikt (bortsett från vad... 10/09 Så du jämför en sammanslagning av företag, som i detta fallet även äger (via dotterbolag, but still) det svenska fasta telenätet med ett företags egen butik, som bara säljer till företagets egna produkter? Jovars, rättvis jämförelse, eller något. I Micr... 10/09 Ursäkta att jag lägger mig i :) Om man tar Ica eller Coop så har de egna märken, fler och fler andra märken försvinner från hyllorna till fördel för deras egna märken, i alla fall i de butiker som finns där jag bor, Detta är till nackdel för oss konsume... 10/09 Nu är jag inte så insatt i detta bråk och jag är inte förtjust i något av företagen men det bör väl vara Apples regler/bestämmelser som gäller då det är deras shop. 10/09