Förra månadens rykten om att Nintendo planerar en kraftfullare Switch-konsol kapabel att leverera 4K-upplösta spel får nu ny näring. Flera utvecklare från andra företag säger anonymt till Bloomberg att Nintendo uppmanat dem att göra sina spel "4K-ready". Det antyder förstås en maskin som är kapabel att köra spel i högre upplösning än dagens Switch.

Nintendo avböjde att kommentera saken när Bloomberg kontaktade dem.

Switch har varit lite av en bristvara under stora delar av året. Dels på grund av att tillverkningen gick ner när coronapandemin stängde kinesiska fabriker i början av året, dels för att folk är mer benägna att spela när de sitter hemma i större utsträckning, också det på grund av coronan.

En vanlig Switch kostar i dag 3 700 kronor som lägst, vilket är ungefär en femhundring mer än jag betalade för tre år sedan. Kemikalieskatt och sämre kronkurs förklarar en del av prishöjningen, men det säger ändå en del om hur populär konsolen är.

I augusti hade det sålts 60 miljoner Switch-konsoler. Enligt Bloomberg har Nintendo skruvat upp målsättningen för tillverkning i år till 30 miljoner konsoler.