Förstärker ryktet att 4K-Switch är på gång.

Förra månadens rykten om att Nintendo planerar en kraftfullare Switch-konsol kapabel att leverera 4K-upplösta spel får nu ny näring. Flera utvecklare från andra företag säger anonymt till Bloomberg att Nintendo uppmanat dem att göra sina spel "4K-ready". Det antyder förstås en maskin som är kapabel att köra spel i högre upplösning än dagens Switch.

Nintendo avböjde att kommentera saken när Bloomberg kontaktade dem.

Switch har varit lite av en bristvara under stora delar av året. Dels på grund av att tillverkningen gick ner när coronapandemin stängde kinesiska fabriker i början av året, dels för att folk är mer benägna att spela när de sitter hemma i större utsträckning, också det på grund av coronan.

En vanlig Switch kostar i dag 3 700 kronor som lägst, vilket är ungefär en femhundring mer än jag betalade för tre år sedan. Kemikalieskatt och sämre kronkurs förklarar en del av prishöjningen, men det säger ändå en del om hur populär konsolen är.

I augusti hade det sålts 60 miljoner Switch-konsoler. Enligt Bloomberg har Nintendo skruvat upp målsättningen för tillverkning i år till 30 miljoner konsoler.

Skicka en rättelse
@Cane: Tror det skulle handla om Nvidias AI uppskalning isf. Har dock svårt att se varför denna 4K hysteri plötsligt skulle drabba Nintendo som simmar i pengar till följd av försäljning från en maskin som knappast kör en majoritet av sina spel över 900p... 10/09 Jo, fast detta är ju en handhållen enhet med egen skärm och allt. Går inte att jämföra pris rakt av. 09/09 Håller med. Men kanske att den nya Switch kan bli perfekt för det? Ser fram emot den, och mer information! :) 09/09 Switch klarar ju knappt 1080p så hur ska de kunna göra en 4K version utan att släppa den som en helt ny konsol? 09/09 Bryr mig inte om 4k. Men kan den driva 4k så kommer spelen på min 1080p TV förhoppningsvis flyta bättre. Allt bra 09/09 Nintendo vet ju hur man tar betalt så jag gissar på 100% snabbare än switchen idag till 4990 men då inkluderar det Ice Climber 4K, 60fps....... om du beställer inom 30 dagar men om du beställer inom 10 dagar får du även soundtracket Climber of the Ice... 09/09 4k är ju ingen nymodighet, 4k tvs har ju funnits i minst 6 år nu till vanliga konsumenter. Så att Nintendo släpper en uppdaterad Switch efter 3 år är väl inte så konstigt med tanke på att de faktiskt brukar släppa uppdaterade versionen av sina bärbara... 09/09 Är med denna de ska lansera BOTW 2 & Prime 4? 09/09 Nä du har rätt, Zelda kör inte ens i 1080p i dockat läge utan 900p, och 720p handheld. De hade problem med fps:en när spelet släpptes men det har kommit patches som fixat mycket tror jag. 09/09 Dyrt pris på Switch med tanke man får nya Xbox för det 09/09