Ryktena stämde.

Efter månader av spekulationer, läckor och analyser är det nu officiellt - Xbox Series X släpps den 10 november och det rekommenderade priset är 5695 kr i Sverige. Uppgifterna kommer direkt från Microsoft.

Lanseringen sker globalt och Microsoft kommer också göra deras prenumerationslösning Xbox All Access tillgänglig i Sverige, via Elgiganten. Det gör att du för en fast månadssumma får både en Xbox och Game Pass Ultimate. De amerikanska priserna för detta är 25 respektive 35 dollar i månaden i två år för en Series S eller Series X. Nytt är också att EA Play kommer att inkluderas i Game Pass Ultimate.

Förbokningar för Xbox Series S och Series X startar den 22 september via den officiella sajten (din lokala återförsäljare har säkert redan dragit igång).

Skicka en rättelse
Gillar verkligen inte den specialversion av XB1X han har. Skitful lack/design! :( Gillar verkligen designen på XB1S. Grymt snygg! Är min designfavorit av konsoler genom tiderna (tillsammans med PS2)! Efter den kommer nog den nyannonserade XSS på andra... 11/09 Så Austin Evans har fått klämma på båda konsolerna nu. Ställda sida vid sida ser Series X verkligen enorm ut, och jämfört med en rad olika Xbox One-modeller är intrycket detsamma medan Series S är som en mindre Xbox One S. Jag hade föredragit en lite... 11/09 @lars_kongo: +80kr ish per månad som PSN kostar 10/09 Ahh. Gott med äntligen lite siffror och fakta i ämnet (och inte bara hojtande som från en del i tråden). Tackar! 10/09 Skulle också misstänka det, men har tyvärr inga siffror att tillgå (som de flesta andra här i tråden, även om de är tvärsäkra). 10/09 Jag skrev om 20 %, du påstod att när jag säger att 80 % är över 18 så betyder det att majoriteten handlar åt sina barn. Vilket måste betyda att 20 % handlar det själv :) Ok, så många har ett tvspel i sina hem. Då använder jag din egen logik då och påstå... 10/09 Jag kan hävda att barn är största konsumenten av tv-spelskonsoler på många saker jag läst och sett precis som du. Här t.ex är en artikel om att 63% av alla 12-15åringar i Storbritannien har ett tv-spel https://www.statista.com/statistics/274418/use-of-g... 10/09 Det har jag samlat ihop under massa år av läst statistik och artiklar. Jag minns det jag läst, inte var jag läst det. Men med den logiken du använder menar du att 20 % under 18 går in i butiker själv och handlar, eftersom du antar att många av resten... 10/09 Ok källa på det påståendet måste jag säga? De flesta som köper konsol är säkert över 18 men målet och syftet med köpet är till sina barn. 10/09 Varför är du så besatt av vad barn ska spela? Ungefär 80 % av konsolägare är över 18 år. Och vad får du priset 7000 ifrån? Den missen gjorde man med Ps3 och lär inte göra om igen. 10/09