Microsoft Flight Simulator gav spelhösten en flygande start på pc, med hisnande betyg och över en miljon unika spelare. Då ska vi ha i med beräkningarna att det även ska släppas på Xbox i framtiden, och simulatorchefen Jorge Neumann tvivlar inte på konsolsspelets potential.

We are very confident that the simulator will be just as amazing on Xbox as it is on pc. Some things might even be better.

Jorge berättar detta för Gamingbolt, men det ska tilläggas att han inte blir mycket mer konkret än så. Microsoft Flight Simulator ska släppas på Xbox One framöver, men då många av de mest muskulösa datorerna haft problem med flygsimulatorn kanske spelet ändå hoppar över XB1 för att sikta in sig på Xbox Series X och S istället. Båda släpps 10 november, avslöjades idag.

I FZ-recensionen konstaterade Tomas Helenius att framtiden är en viktig pusselbit för spelet.

Framtiden kommer vara viktig för Flight Simulator. Det är förvisso redan nu en mycket välgjord och underhållande flygsim som binder samman hela världen och formligen skriker framtid. Men lika mycket är det en plattform för mer innehåll i form av farkoster, miljöer och skins.