Det dröjer till 2021 innan vi får ge oss ut på det Pixar-liknande äventyret.

Helmysiga och actionladdade Kena: Bridge of Spirits skulle ha släppts runt samma tid som Playstation 5 i vinter – och samtidigt även till PS4 och PC, med ett troligt Xbox-släpp vid ett senare tillfälle – men utvecklaren Ember Lab tycks dessvärre ha drabbats av svårigheter på grund av coronaviruset, och därför har de valt att senarelägga släppet till första kvartalet 2021.

I ett uttalande på Twitter berättar de att de är överväldigade av all positiv respons, men att årets många utmaningar lett till detta svåra beslut. De lovar dock att ta till vara på tiden för att leverera ett polerat spel som lever upp till deras och våra förväntningar.

I Kena: Bridge of Spirits kommer vi spela som andeguiden Kena, som med hjälp av olika andar vid namn Rot måste häva en förbannelse som ligger över en övergiven by i en trolsk skog. Den grafiska stilen påminner starkt om de animerade filmerna från Pixar, och både karaktärer och miljöer ser ut att bli en fröjd för ögat.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
@Margy: Tror inget kommer vara klara i tid för release, återstår att se. Det är roligare ändå när det släpps grejer lite då o då istället för allt på en gång, tycker jag iaf (oavsett konsol). 14/09 Några tänkbara kandidater till releasespel är Sackboy, Gran Turismo 7, Destruction Allstars, Demon's Souls och Ratchet and Clank. Jag är inte helt säker på att utvecklarna själva vet om de hinner färdigt eller inte till release. 13/09 Det blir inte mkt till spel för varken nästa krysslåda eller nästa spelstation i år verkat det som haha. Nåja, bättre spelen görs färdigt ordentligt dock än att de ska släppa bugg o glitch fester. 13/09 Ser så ut men tror de kommer annonsera ett gäng spel till när de säger datum och sånt. 13/09 Trist! Blir det verkligen bara Miles Morales och ett halvstelt Anthem-ala-Devil May Cry (Godfall) på release eller vad kommer egentligen hända? 13/09 Hellre ett fungerande spel än trasigt. Jag har tålamod. Lär ändå inte ha råd till PS5 vid release. Blir nog köp till PC。:) 12/09 Ser mysigt ut, och de har verkligen lyckats med det visuella! Det är svårt att sätta fingret på när jag gillar det jag ser och när jag bara finner det visuellt helt ointressant numera. Här har de lyckats helt klart. Tror det har mycket med känsla för... 12/09 Yes, men eftersom det bara utannonserats till Playstation och PC än och de flesta troligen sett fram emot det som just ett lanseringsspel till Playstation 5, tyckte jag det var en relevant rubrik. Jag har dock förtydligat att det mest troligt även komme... 12/09 Ah, vad tråkigt. Han velat ha detta som en launch titel. 12/09 "Playstation 5-spelet" Det är ett multiplat då den bara är tidsexklusiv. 12/09