Uppdatering: Bungies vd kommenterar ryktena kort men kärnfullt:

Original: En gång var Bungie synonyma med Halo, och de hann göra fem spel – Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo: Reach – innan 343 Industries tog över Xbox-flaggskeppet.

Under åren 2000–2007 ägde Microsoft Bungie innan studion bröt sig loss och blev sin egen. I april 2010 skrev de på ett 10 år långt utgivningsavtal med Activision, men skilsmässan skedde redan i början av 2019. Bungie har numer vårdnaden om Destiny, och satsningen på tvåan pågår för fullt.

Microsoft ska på senare tid varit sugna på att åter lägga vantarna på Bungie, något som Jeff Grubb hävdar i podcasten Gamesbeat. Haken? De två parterna har inte kunnat enas om en prislapp. Eurogamer säger att deras egna källor bekräftar ryktet. Surret når i kölvattnet av att Halo Infinite försenats efter grafikkritik, och enligt uppgifter ska utvecklingen varit kämpig i åratal.

Helt omöjligt verkar det inte vara för Bungie att enas med Microsoft då Destiny 2: Beyond Light går direkt till Xbox Game Pass när det släpps i november.