Uppdatering (16/9): Sony dementerar Bloombergs uppgifter och säger att Playstation 5-produktionen inte har minskats. Läs mer här.

Ursprunglig nyhet: Sony uppges ha problem att få fram tillräckligt med komponenter för tillverkingen av Playstation 5, och ska därför ha tvingats minska den planerade produktionen i år med 4 miljoner exemplar. Nu räknar man med att kunna tillverka 11 miljoner konsoler under detta budgetår. Det uppger Bloomberg och hänvisar till anonyma källor med insyn i saken.

Problemet ska vara att få fram tillräckligt många systemkretsar (System-on-a-chip). Det uppges att produktionen stundtals bara täckt omkring 50 procent av behovet. Den ska gradvis ha ökat, men ännu inte ligga på stabila nivåer.

Sony har avböjt att kommentera Bloombergs uppgifter, som tills vidare ska betraktas som rykten.

Playstation 4 lanserades i november 2013, och hade tre månader senare sålts i 5 miljoner exemplar (källa).

Sony håller ett Playstation 5-event klockan 22 i morgon kväll, onsdag den 16 september. Sannolikt avslöjas då pris och releasedatum för PS5:an.

Förra veckan kom en störtflod av Xbox Series X- och S-information från Microsoft. De maskinerna lanseras den 10 november och kostar omkring 5 600 respektive 3 500 kronor. Om Playstation 5 kan matcha det vet vi förhoppningsvis i morgon kväll. Håll koll på FZ för senaste Playstation 5-nytt!