Vi var nog många som höjde på ögonbrynen då Ubisoft helt plötsligt bytte namn på sitt Breath of the Wild-lika spel, Gods and Monsters. Särskit förvånande var det att den nya titeln är den något mer tungvrickande Immortals: Fenyx Rising. Nu tror vi oss veta varför man skrotade originalet.

Tydligen ska det nya varumärket vara följden av en dispyt över varumärkesrättigheter. På ena sidan Ubisoft, på den andra: Monster Energy. I april i år ska energidrycksjätten, enligt VGC, ha motsatt sig att spelet publicerades under namnet Gods and Monsters.

En youtube-kanal tillhörande en advokatbyrå har gått igenom fallet i en förklarande video, och där menar man att det beror på att Monster också har sina tentakler i spelindustrin. Monster hävdar att det skulle kunna skada deras varumärke om Ubisoft gick vidare med titeln Gods and Monsters, och trots att Ubisoft motsade sig detta i maj, bytte de namn på spelet kort därefter.

Spelets game director Julien Galloudec har tidigare sagt i en intervju, också med VGC, att namnbytet var en del av övergripande förändring i designprocessen. Men med den nya informationen i hand, ter sig detta nu mindre troligt.