Polskt författarskap är definitivt inte begränsat till Witcher-pappan Andrzej Sapkowski, och nu ger sig en hittills okänd spelstudio sig på en annan av landets storheter. Satirikern och science fiction-författaren Stanislaw Lems verk har sålts i över 27 miljoner exemplar världen över, och det är hans roman The Invincible (Segraren) från 1964 som ska bli tv-spel.

Krakow-baserade utvecklaren Starward Industries är en liten studio, med medarbetare som har insatser från spel som The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Dead Island, Dying Light och Call of Juarez på cv:t. Teamet har jobbat på The Invincible ett tag nu, och releasen är inte planerad förrän till 2021. Men det har börjat sippra ut en del information, och inte minst rätt intressanta bilder.

Utvecklaren beskriver titeln som en scifi-thriller som utspelar sig i en parallell, retro-futuristisk tidslinje. Spelaren är en forskare som har hamnat på en ödslig planet - Regis III. Resten av besättningen från skeppet The Invincible är spårlöst försvunna, och det är ditt uppdrag att lösa mysteriet. Till din hjälp har du din hjärna, dina instinkter och diverse utrustning, vilket kan behövas då planeten visar sig vara inte fullt så ödslig som det först verkade.

Den retrofuturistiska stilen beskrivs som atompunk, och precis som i lovande Atomic Heart innebär det avancerad teknologi som samtidigt känns väldigt analog. Robotar och drönare ska kunna “hjälpa eller stjälpa” under resans gång. Storyn ska vara ickelinjär, och den påverkas av dina möten, val och färdigheter.

Förutom bilderna har utvecklaren släppt en musikalisk preview, som du kan lyssna på nedan.