Uppdatering: Det är bekräftat! Det kommer släppas två Oculus-exklusiva titlar, där det ena är ett Splinter Cell och det andra ett Assassin's Creed. Red Storm står för utvecklingen, men utöver detta får vi veta ytterst lite. Spelen ska dock vara "nya, gjorda för VR".

Original: Det är inte bara PS5-show ikväll, för 19:00 inleds Facebook Connect. VR-pionjärerna Oculus ägs som bekant av Facebook, och inför eventet tar ett gammalt rykte fart på nytt.

Förra sommaren sades det att både ett nytt Splinter Cell och Assassin's Creed var på gång till Oculus-format. Ryktet ansågs som löst, men nu är det alltså dags igen. Enligt Vandal (tack, Gamesradar+) ska båda VR-titlarna avtäckas ikväll, och artikeln citerar medarbetare från Ubisoft-studion Red Storm Entertainment. Maskinöversätter vi citatet får vi veta att spelen kommer "dra full nytta av Oculus-tekniken för att erbjuda uppslukande och känslomässiga upplevelser".

Facebook råkade i veckan avslöja Oculus Quest 2, och ett nytt format kräver förstås spel som säljer det. Assassin's Creed-titlar råder det ingen brist på men den som väntat på mer Splinter Cell har väntat länge. Rösten bakom italienska Sam Fisher är säker på att serien kommer tillbaka.

Här kan du se Facebook Connect klockan 19:00.