Väcktes din köplust?

Playsation 5 har fått prislapp och releasedatum!

Sony avslutades kvällens PS5-sändning med beskedet att Playstation 5 Digital Edition (saknar blu-ray-spelare) kostar 399 euro. För varianten med skivspelare tar man 499 euro. Svenska riktpriser angavs inte.

Playstation 5 släpps den 19 november i Sverige. I Nordamerika och ett par länder till släpps den en vecka tidigare, den 12 november.

Den dyrare PS5:an får exakt samma riktpris som Xbox Series X, medan den prestandamässigt likvärdiga digitala PS5:an framstår som duktigt prisvärd med sin gissningsvis 1 000 kronor lägre prislapp. Å andra sidan är den prestandamässigt klenare Xbox Series S med ett riktpris på 299 dollar stekhet som instegsmodell. Microsoft släpper sina Xbox-konsoler den 10 november.

Det är inte spikat vilka priser det blir i Sverige. Men som jämförelse kostar Xbox Series X, med riktpriset 499 dollar, 5 695 kronor i Sverige. Så räkna med att få betala ungefär 4 500 för den heldigitala PS5:an och 5 600 kronor för den med blu-ray-spelare.

Skicka en rättelse
Visst är det problem att köra nya PS5 spel med PS4 kontroll, då den inte har haptic feedback och då vill varken sony eller spel tillverekare att vi spelare ska upleva sämre känska vid spelande. Det som sony måste svara på är att vi som redan äger spider... idag 10:06 Bored inte vara krångligt för att det är samma kontakter? Det säger väl egentligen ingenting. Ingen av oss som har en aning om det är svårt eller inte. Tycker inte det är något problem alls då som sagt man nästan alltid brukar behöva köpa nya kontroller... igår 19:09 Vet ej, men det borde inte vara krångligt då det är samma anslutning (USB och Bluetooth) mellan dessa generationer? igår 18:57 Varför är det en krånglig sak nu helt plötsligt? Hur ofta har nya konsoler haft stöd för den förra generationens handkontroller? igår 18:45 Läst det inlägget, och redan svarat/ställt ytterligare frågor på det (om du kikar i mitten på denna sida 8); Frågan är (som jag ställde, men ingen svarat på) är varför har Sony begränsat det till enbart gamla PS4-spel, och inte stödjer det för PS5-spel... igår 18:09 Eller så läser ni 3dje inlägget på sida 8. Officiellt svar från Sony, dock så kan jag inte hitta något om hur det kommer se ut för PSN spel eller ifall PSVR spel kommer flyta på bättre på PS5. igår 11:50 Det som jag har hört är att i PS5 så kommer det fungera PS4 handkontroller, men bara med PS4 spel. igår 09:38 Är en grymt mycket fin hårdvara, för i sammanhanget (jämför med priser för PC så är det inget) väldigt lite pengar! :) igår 01:21 Vist är det så👍 men man blir ju sugen på nya prylar! Hur som så väntar jag tills utvärderingarna börjar trilla in innan jag bestämmer mig. Sedan så inväntar jag nån rea,typ nästa black friday eller nått. Har ingen PC men ett Xbox One x så jag klarar mig igår 00:42 Jo, kan nog helt klart vara värt en tusenlapp extra (bara ett spel kan ju i sig kosta 800). Köper jag en PS5 (blir ingen ny konsol i höst för mig, men kanske senare) så blir "huvudkonsolen" helt klart med skiva, så kan man köpa utan skiva på eventuella... 18/09