Chris Redfield och Ethan Winters får next gen-premiär under 2021.

En ny trailer från det åttonde Resident Evil-spelet, Village (ordleken med VIII i rubriken är rätt lam) har släppts från Capcom. Och survival horror-spelet som släpps till pc, Xbox Series X och PS5 kommer att få en kylig inramning.

Spelet är en direkt uppföljare till Resident Evil 7, men där det spelet tog plats i fuktiga, subtropiska Louisiana, hamnar vi här i en snöbeklädd miljö. Oklart exakt var men centraleuropa är ett hett tips. Det viskas till exempel om Rumänien. En by står i alla fall i centrum, och dit kommer Ethan Winters (från sjuan) för att klura ut varför hans fru Mia dödats av självaste Chris Redfield (se utannonseringstrailern).

Förvänta er en nästan Lovecraft-aktig blandning av ocklutism, vansinne, hallucinationer tillsammans med gotiska kyrkor och äckliga människor och varelser. Och lite sagoberättande i Tim Burton-stil! Spelet släpps under 2021.

Skicka en rättelse
Sa inget om skuggorna, sen vet jag inte begränsingarna i och med RE engine eller utvecklarnas ambition och förmåga. RE7 var snyggt och stämningsfullt, så det blir säkert bra. Du kan ju omöjligt veta varför det ser ut som det gör även om du gärna vill... 17/09 Jag syftade ju på exklusiviteter, lägsta gemensamma nämnare sätter gränsen för design, sen kan du skala gfx hur mycket du vill men spelet är fortfarande detsamma. Dvs. Ej syftat till just RE , MEN ps5 har potential att återigen få otroliga exklusivitete... 17/09 Eller tvärt om ;) Trevlig kväll! 17/09 Du verkar ha fått en hel del om bakfoten. Så vi lämnar det där. 17/09 Ja, det stämmer om det inte är Ray Tracing. Är det Ray Tracing så finns det inget "ska ha skuggor". Nu vet inte vi om spelet använder sig av Ray Tracing eller inte, så diskussionen kan hålla på i en evighet tills vi spelat spelet. Ingen av oss vet hur... 17/09 www.synsam.se 17/09 Du är ute och cyklar, ge upp nu. På bilden han länkade så ska karaktärerna ha skuggor, de har inga skuggor. Det har inget med settings, eller grafisk design att göra. Det har att göra med att de har tagit bort skuggorna för att få spelet att flyta på... 17/09 Fast du har ju fel i det du skriver. Kan du något om grafisk sättning i spel så förstår du vad jag pratar om. Är det någon som skall lägga ner så är det du och din attityd. 17/09 Det mest givna spelet av allt som visats under året. 17/09 Va? Är väl bara deras egna spel som ska funka första året på One. RE8 är Capcom som utgivare och svårt att se att PS5an skulle briljera här när spelet släpps på alla plattformar. Även om det tar emot i mitt konsolhjärta så är PC en betydligt kraftfullar... 17/09