Blir det en grön eller blå novembermånad? Eller dubbeldippar du?

Äntligen har såväl Sony som Microsoft ställt sina betydande spelpjäser på det schackbräde som är höstens stora konsollanseringar - efter gårdagens sändning har vi både pris och lanseringsdatum för Playstation 5.

Lite oväntat valde Sony att lägga sig under priset på Xbox Series X med sin Digital Edition medan den med optisk läsare matchar. Samtidigt har vi Xbox Series S som ligger ytterligare 100 euro lägre än Playstation 5, dock med sina kompromisser vad det gäller hårdvaran.

Skicka en rättelse
Jag har aldrig brytt mig särskilt om framerates. Njutit av alla spel jag spelat hittills på PS4. Är ingen fps-nörd så jag klagar inte om ett spel dippar till 30fps under spelets gång. Med det sagt är jag ute efter precis det du skriver. Snabbare spel... 19/09 Ok, aldrig kört den trådlösa 360-kontrollen (eller Xbox 360 konsol). Har en Xbox 360-handkontroll till PC, men den är med lång USB-sladd. Dagens One-kontroller är sköna att hålla i håller jag med om (och bättre styrkors än min gamla 360-kontroller), och... 18/09 Jo, PlayStation har väl fördel av touch, som gynnar vissa typer av spel, och Xbox av analoga triggerknappar som gynnar andra typer av spel, som tex. typiskt bilspel som du nämner. Min personliga favorit är Elite-kontrollern, som jag använder till både... 18/09 Jula säljer konsoler från 9,90 där kan man prata prispress. https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/forvaring/forvaringshyllor-lador/konsoler/ 18/09 "Gått över" har jag väl inte eftersom jag spelar på båda, men DualShock 4 har jag vant mig vid. Fast jag föredrar fortfarande Xbox-kontrollen sju dagar i veckan. Jag spelar exempelvis aldrig racingspel på PlayStation. 18/09 Förstår att utvecklarna måste ta mer betalt idag för sina spel än vad de gjorde för 20 år sedan. Har heller inget emot om de säljer skins och annat trams till kidsen och andra som tycker sådant är viktigt, vilket jag struntar fullständigt i. Betalar där... 18/09 Playstation 5, men jag avvaktar ev. för att inget av spelen som visades häromdagen lockade. Så primärt senare för att jag har 30-40 PS4-spel och för de framtida PS5-spelen som kommer 2021+. 18/09 Ja!! Nästan glömmer bort jobbet 😆👍 18/09 Det blir en ps5 men troligen en xbox längre fram för gamepass känns intressant. Undrar vad Sony kommer att göra med Playstation Now?🤔 18/09 Visst är det kul 😊 18/09