Deathloop hamnade lite i skymundan under Playstation 5 eventet igår, men både fans av Arkane Studios tidigare spel (Dishonored, Prey m.fl.) och de som gärna spelar snabba shooters, har anledning att vara lite uppmärksamma. Spelet blandar Arkanes omtyckta, säregna grafiska uttryck med 60-talskitsch inspirerat av Saul Bass (tänk gamla afficher för filmerna Studie i brott och The Shining). Och ovanpå det bygger man ett spel baserat på en evig tidsloop, där spelaren måste lönnmörda åtta personer inom en viss tidsram. Misslyckas han eliminera bara en måltavla, nollställs tidsloopen och allt börjar om från början. Samma sak om han själv stryker med.

Ön som är skådeplatsen befolkas av festglada typer som skapat den här tidsloopen, för att om och om igen kunna festa helt utan hämningar, bakfylla eller ångest över de olika missdåd de begår under partyt. Som att jaga och ha ihjäl dig. Men huvudpersonen Colt, och du, minns allt.

För att lösa dilemmat har spelaren en arsenal av vapen, smygande och parkour-lika övningar, med vars hjälp man tar sig igenom fyra olika distrikt. I valfri ordning. Varje mord föregås av planering, men att döma av den nya och den gamla trailern, är det inget sävligt Hitman vi har framför oss.

Kolla gärna in vår förhandstitt från tidigare i år. Spelet släpps någon gång under våren 2021, till pc och PS5. Frågan är: blir gameplay lika intressant som spelets art direction? FZ:s Calle Johansson-Sundelius har i alla fall en spännande spaning: “Kan bli bra, kan bli dåligt.”