Det var iögonfallande när det Xbox-utgivna Ori and the Blind Forest hittade till Nintendo Switch fyra år efter den ursprungliga releasen. Därför är det kanske mindre överraskande att även uppföljaren, hyllade Ori and the Will of the Wisps, gör det. Twisten? Det släpps redan idag!

Dagens Nintendo Direct Mini avslutades med nyheten om att The Will of the Wisps begår Switch-debut redan idag. Glada nyheter, men i mitt stilla sinne kan jag inte låta bli att undra hur det kommer flyta. Jag hade problem även på min Xbox One X när jag recenserade spelet, så det krävs nog det lilla extra för att få det att prestera på Switch. Upp till bevis, och det alltså redan idag.

Trots tidvis teknisk huvudvärk gav undertecknad spelet en fyra, då det flöt perfekt på pc.

Regnet faller tungt och vattnet stinker av förruttnelse. Det börjar litet men som det metroidvania Ori and the Will of the Wisps är vecklar äventyret ut sig mer och mer. Solens sista strålar dansar genom lövverken när Ori svingar sig genom taggiga tunnlar. Anden bestiger berg, dyker i hav. Stråkarna är vemodiga och färgerna varma.

I samma veva avslöjas en läcker samlarutgåva av både första och andra Ori-spelet, som släpps "snart" via Iam8bit. Det bästa? Lyxutgåvan släpps även med pc- och Xbox One-versioner.

Något att ha i hyllan? Samlingen med dubbla Ori-spel släpps även till pc och Xbox.