Ok, vem av er är det som sagt till CD Projekt Red att The Witcher 3 var för långt? En uppsträckning från alla fansboys väntar. För nu har tydligen utvecklaren tagit er på orden, och gjort Cyberpunk 2077 ”något kortare” än det berömda fantasyspelet.

Nejdå. Ingen fara på taket, såklart. Substans över utfyllnad är väl nästan alltid att föredra, och ska man tro senior quest designer Patrick K Mills så har de också tittat på datan som visar att ”en stor mängd” personer spelade många timmar av The Witcher 3, utan att ta sig ända till slutet på huvudstoryn.

Det är i ett klipp på Twitch som Mills berättar hur det ligger till: ”Vi vill att du ska uppleva hela handlingen. Så vi kortade ner huvudstoryn.”

Hur många timmar det handlar om totalt vet vi inte ännu, men huvudstoryn i The Witcher 3 kunda klaras av på runt 50 timmar, om man skyndade igenom den (hädelse!) Vi vet att man kommer att släppa minst två stora storyexpansioner, och att det finns mängder med sidoruppdrag av olika kaliber i Cyberpunk. Ingen anledning till oro alltså - de som vill dröja sig kvar i Night City och de omgivande badlands lär ha många, många timmars spelande framför sig.