Det åttonde spelet i Capcoms rysarserie går under namnet Resident Evil Village, och fram tills nu har det verkat som att den nuvarande generationens konsoler skulle bli utan, i favör för Playstation 5, Xbox Series X/S och PC. Men det finns hopp för de som inte är redo att uppgradera, för under pågående Tokyo Games Show sade producenten Tsuyoshi Kanda följande att säga (översatt):

Resident Evil Village må ha utvecklats specifikt för nästa generations konsoler och PC, men vi tittar på att leverera upplevelsen till Xbox One och PS4 också. Vi tittar på det, men vi kan inte ge några löften. Vi ska dock göra vårt bästa för att skapa en survival horror-upplevelse av högsta kvalitet på den nuvarande generationen av konsoler.

Spelet är en direkt uppföljare till Resident Evil 7 och utspelar sig även denna gång i förstapersonsvy. Gamla ansikten från tidigare spel kommer att dyka upp, och glöm heller inte att det dessutom kommer inkludera varulvar! I presentationen (som ni ser här) fick även en kort skymt av lite gameplay, som ni ser nedan.