Michel Ancel tog hastigt och lustigt avsked från Ubisoft och spelvärlden förra veckan, och det hela lades fram som ett beslut han kommit fram till själv. Nu har dock fler uppgifter om hans tid som styrman för bland annat Beyond Good and Evil 2 kommit fram, och även om det bara är en sida av historian så är det ingen vacker bild som målas upp.

Källor som talat med den franska tidningen Libération säger att han misskött projektet genom sin oberäkneliga ledarstil, vilket bland annat ledde till att han plöstligt kunde säga åt hela team att skrota flera månaders arbete och i klassisk Peter Molyneux-stil hitta på ny spelmekanik under intervjuer. Andra hävdar att han kunde ge dem beröm ena sekunden och förödmjuka dem nästa.

I en intervju med Libération har Ancel själv erkänt att han höll på att utredas när han lämnade sin position, men han har även tillbakavisat alla anklagelser som felaktiga. Istället handlar det enligt honom om ett fåtal personer som vill "förgöra honom och projekten".

Hur det verkligen ligger till vet vi givetvis inte, men utvecklingsteamet som jobbar med Beyond Good and Evil 2 säger åtminstone att projektet går framåt och att de kommer ha mer att visa upp nästa år.