Den brittiska elektronikkedjan Shopto kommer inte kunna skicka Playstation 5-konsoler vid release till alla som förbokat. I ett mail till vissa förbokare skriver företaget att Sony informerat dem om hur många konsoler de kommer få till försäljning, och den siffran är uppenbarligen för låg för att täcka antalet förbokningar, rapporterar Eurogamer.

We have received the allocation details from Sony and, unfortunately, we regret to inform you that we will not be able to fulfil your pre-order on day one/release date.

Det kan förstås vara så att Shopto lovat mer än vad de kan hålla i fråga om förbokningar. Och initialt tog man bara in intresseanmälningar, som kunderna var tvungna att manuellt omvandla till förbokning. Det kan ha hänt att vissa missat detta besked, och därför blivit utan. Men bristen på konsoler ligger i linje med tidigare tecken på att Sony inte kommer kunna leverera så många konsoler som världen vill köpa.

Den svenska elektronikjätten Elgiganten lovade att inte sälja fler PS5:or än de fått sig tilldelade från Sony, och där stängde förbokningen efter en halvtimme. Även Webhallen stängde förbokningen kort efter att den öppnat. Internationella Amazon har sagt att man inte är säkra på att kunna leverera till alla som förbokat.

Bristen på maskiner ser även ut att gälla för Xbox Series X/s. Amazon har skickat samma besked som ovan till sina förbokare, uppger Eurogamer.

Playstation 5 har världspremiär den 12 november, och släpps i Sverige den 19:e. Xbox Series X och s släpps den 10 november. Om du inte bokat en av dem finns det kan det om det vill sig illa dröja till nästa år innan du kan köpa en maskin.