En grupp människor som rollspelar Fallout 76 har fått gruppens Facebook-sida och -konton avstängda. Orsaken är att gruppens namn – Free States Militia – föll för Facebooks hårdare tag mot grupper som använder plattformen för att förespråka våld, rapporterar Pcgamesn.

I september skrev Facebook ett blogginlägg där man beskrev vilka steg man tagit för en säkrare tillvaro för sina grupper. Ett steg var att stänga av militanta, anarkistiska och våldsförespråkande grupper. Det verkar inte bättre än att ordet "milis" i gruppnamnet var tillräckligt för att trigga ban-hammaren, och medlemmarna upptäckte plötsligt att de inte kom in på Facebook längre.

När Pcgamesn pratade med de drabbade kom det fram personliga berättelser så hjärtskärande att de kan bära den här storyn ända bort till kvällstidningsträsket: en medlem blev av med foton från sin döda dotter.

Men innan du faller ihop med brustet hjärta – det hela slutade väl. Både gruppen och medlemmarna har fått sina Facebook-konton återställda. Slutet gott, allting gott i postapokalypsen.