Det återstår bara veckor innan Playstation 5 släpps i utvalda länder (vi får bekant vänta en vecka till) och nu får vi en första inblick i hur det nya gränssnittet ser ut. Och till skillnad från Xbox Series möts vi av mycket nytt.

I videon visas de två stora landningsidorna i gränssnittet, control center och home screen, där det förstnämnda är det som möter dig när du väljer att fortsätta på ett spel, i det här fallet Sackboy: A Big Adventure och det presenterar en rad möjligheter.

I control center får du en rad olika möjligheter att interagera med spelet du lirar

Antingen kan man fortsätta direkt där man lämnade spelet eller så kan välja att ladda andra banor, utan att vara inne i själva spelet. I dessa kort finns det också information om hur lång tid systemet beräknar att det tar för just dig att slutföra en bana, listor av achievements och hints för hur du klarar dessa. Det sistnämnda är en funktion som dock är låst bakom Playstation Plus.

Playstation 5-systemet försöker lista ut hur lång tid det tar för dig att avsluta en särskild bana

Den andra stora nyheten som visas är hur lätt det är att komma åt röstchat, oberoende av var du är i systemet. De visar hur man kan snacka med sina vänner på både Playstation 4 och 5 samt även titta på när de spelar genom skärmdelning.

Playstation 5 har också en klassisk hemskärm där du kommer åt alla dina spel och andra funktioner på konsolen. Playstation Store är numera mer integrerat i systemet och inte en separat app du måste starta.

Playstation Store är nu en mer integrerad del av systemet och inte en separat app

Som av en händelse passade Sony på att släppa denna första videogenomgång av gränssnittet av Playstation 5 idag. Exakt samma klockslag som embargot för Xbox Series X-förhandstittar gick ut. Måste ha varit slumpen!