Ända sedan Microsoft kungjorde att de köper Zenimax Media och därmed utvecklaren och utgivaren Betheseda Softworks, har många ställt sig frågan huruvida Playstation-spelare kommer kunna spela framtida Fallout- och The Elder Scrolls-spel.

Affären kostade Microsoft 66 miljarder kronor, och Stephen Totilo från Kotaku har passat på att fråga Xbox-chefen Phil Spencer om de faktiskt kommer kunna tjäna tillbaka dessa pengar utan att släppa spel som The Elder Scrolls 6 på Playstation. Spencers svar på det var ett snabbt ja, och han tillade att de inte måste släppa kommande Bethesda-spel på plattformar de inte stödjer för att affären ska "fungera för dem". Han går dock vidare med att säga att de inte köpte Zenimax för att beröva en specifik spelarbas på spel. Tvärtom vill de att så många som möjligt ska kunna spela.

Tidigare har Spencer sagt att de kommer fullfölja existerande överenskommelser angående spel från Zenimax, vilket innebär att de som redan har utannonserats till Playstation-konsolerna faktiskt kommer att släppas på dem. Hur det kommer se ut för andra spel är dock minst sagt osäkert och kommer att tas ställning till från fall till fall, men det är nog ingen omöjlighet att vi kan få se (tids)exklusiva Zenimax-spel på Xbox och PC.