Det går sådär för Crystal Dynamics Marvel's Avengers. Spelet fick ett ljummet mottagande och dras med matchmaking-problem på PC på grund av det låga antalet spelare, och nu meddelar utvecklaren att spelet kommer att försenas till nästa år på Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Anledningen är att de behöver mer tid för att säkerställa en värdig next gen-upplevelse, som bland annat kommer inkludera högre bilduppdateringsfrekvens och kortare laddningstider. Äger du redan spelet på den nuvarande generationens konsoler så kommer du kunna uppgradera till next gen-versionen utan kostnad.

Men förseningarna slutar inte där, för den Operation tillägnad Kate Bishop som skulle ha släppts nu i oktober försenas också till ett okänt datum, men det verkar bara röra sig om en mindre senareläggning. De vill dock passa på att tacka alla spelare genom att dela ut ett paket med diverse in-game-grejer, inklusive krediter och uppgraderingsmoduler. Hämta ut ditt paket innan 5 november.

Framledes siktar de på att lägga till en rad efterfrågade funktioner till spelet, inklusive ett ping-system som kan användas för att peka ut intressanta saker för lagkamrater eller ge kommandon till AI-hjältar. Spelare ska även få möjlighet att köra om kampanjen med sina uppgraderade hjältar samt använda ett kontrastläge för att göra texter lättare att läsa. Läs mer om alla planer här.