Gabe Newell befinner sig för närvarande på Nya Zeeland, dit han reste för att komma undan covid-19, men det som skulle ha varit några veckors respit har blivit mer än ett halvårs exil. Vilket rent tekniskt gör honom till en medborgare enligt lagarna i landet. Denna paus från Seattle tycks dock ha gjort honom gott då han varit inblandad i olika välgörenhetsinitiativ och för första gången på länge pratat öppet om till exempel Half-Life 3.

Detta snack - som hölls mellan Geoff Keighley, Newell och Phil Spencer - får de medverkande inte återge vadsomhelst ifrån, men Valve News Network har fått tillåtelse att delge viss information. Bland annat att Valve-grundaren överväger att flytta hela eller delar av Valve till just Nya Zeeland. Han ska också ha bekräftat att Half-Life 3 minsann varit i produktion flera gånger men att de aldrig varit nöjda och därmed skrotat projekten. Däremot ska framgångerna för Half-Life: Alyx ha varit förlösande för företaget och gjort det lättare att närma sig varumärket. Han nämner också att Valve har haft det svårt att nå samma produktionstakt under det senaste halvårets hemmajobbande, att de helt enkelt inte hittat någon bra form för det.

Det snackas såklart VR och Newell ser två olika krafter inom branschen just nu, där de hela tiden strävar efter bättre kvalité på såväl hårdvara som upplevelser medan Facebook försöker sänka priset på tekniken ordentligt. Han menar att det inte kommer att dröja många år innan VR på allvar kan tävla med reguljära monitorer.

Sammanfattningen är närmare nio minuter men vi hoppas också att mer information från denna trios samtal kommer att göras publik.