Final Fantasy XVI avslöjades i september till Playstation 5. Trots att första trailern var oväntat generös med gameplay och renderades i spelmotorn har vi förstås många frågetecken.

Nu slår en ny sajt upp portarna som förhoppningsvis stillar hungern för ett tag framåt. Vi får ingen ny trailer, men väl de första konkreta detaljerna om världen, ensemblen och storyn.

Clive Rosfield är Final Fantasy XVI:s motsvarighet till sjuan Cloud och tians Tidus. Med andra ord: han är vår huvudperson. Clive är Rosarias ärkehertigs förstfödde son och menad att vara arvingen till "Phoenixs lågor" och bli dess "Dominant" (ett begrepp som tycks väga tungt i FFXVI-lore). Ödet ville dock att hans fem år yngre bror, Joshua, istället skulle bära bördan.

Valishtea är platsen där allt äger rum. En värld "välsignad av Mothercrystals ljus". Dessa är berg bestående av kristaller, som under århundraden gjort att människorna kunnat leva i bekvämt överflöd. Freden mellan stormakterna som vuxit fram i kristallernas skugga är dock bräcklig.

Du kan nog se vart vi är på väg.

Sajten beskrivs som en "teasersajt", och mycket riktigt går den just nu inte på djupet. Vi får dock en första riktig inblick i några karaktärer och den värld vi förhoppningsvis inte vill lämna.

Final Fantasy XVI kommer vara PS5-konsolexklusivt i ett år, vilket öppnar för tidigare pc-release. Vi har ännu inte någon aning om när någon release sker, men det kan hända förr än vi tror.

Kristallklart. Final Fantasy XVI-världen ligger i skuggan av kristallberg.