När Microsofts enorma förvärv av Bethesda och en rad understudior var ett faktum blev The Elder Scrolls VI en het potatis. Kommer det över huvud taget inte att släppas till Playstation 5? Phil Spencer stänger inga dörrar men har sagt att de "inte behöver" släppa spelet på Sonys konsol.

Han tillade att de inte köpte Bethesda för beröva spelarbaser på spel. Tvärtom, hävdar han.

Någon som har svårt att föreställa sig ett The Elder Scrolls VI konsolexklusivt på Xbox är seriens sedan länge starke man, Todd Howard. I en intervju med Gamesindustry bemöter han just detta påstående: att det är svårt att tänka sig att Microsoft låser spelet till bara sina plattformar.

I would agree that is hard to imagine.

Och... det är allt han har att säga om Elder Scrolls VI-läget. I övrigt vill han inte kommentera just denna specifika heta potatis, men tillstår att det inte vore första gången Microsoft och Bethesda sysslade med exklusiviteter. Han upprepar Spencers "från fall till fall"-mantra.

We do view it, and always have by ourselves, on a case-by-case basis. We'll do that as part of Microsoft as well. They've been pretty open on other platforms and not just within Xbox.

Howard tillägger också att varje The Elder Scrolls sedan Xbox såg dagens ljus haft någon form av exklusivitet. Oblivion var exempelvis tidsexklusivt ett år innan det kom till PS3. Fortsättning följer.