Tycka vad man vill om Playstation 5:s design, många här i communityt verkar föredra den framför Xbox Series, men de flesta kan vara överens om att det vore stiligt med svarta sidopaneler. Detta försökte ett amerikanskt företag tjäna en slant på genom att börja kränga olikfärgade ersättningspaneler på sajten Platestation5.com. När Sony fick nys om detta bad de sajten att byta namn då den inkräktade på deras varumärke.

Sagt och gjort, shoppen bytte namn men Sony kom med ytterligare krav och menade att deras varumärke sträckte sig till sidopanelerna. Företaget insåg att det nog inte var någon idé att låta rätten avgöra saken och började istället betala tillbaka pengarna till de som hunnit beställa.

Till Sajten Videogameschronicle skriver en representant för shoppen att de inför lanseringen av hemsidan gjort efterforskningar och bara hittat ett väntande patent på sidopanelerna, och trodde att det skulle ge dem möjlighet att erbjuda alternativ. Om du hemskt gärna vill förändra färgen på ditt Playstation 5 finns det dock andra lösningar. Företag såsom Dbrand säljer klisterark som är särskilt utformade efter konsolen, och Dualsense. Eller Xbox Series, om du föredrar det.