Nu är det inte långt kvar innan såväl Xbox Series och Playstation 5 släpps och redan från dag ett kan du se fram emot ett nextgen-anpassat Fortnite. Självklart får spelet en visuell boost där 4K-upplösning står i centrum tillsammans med en bilduppdatering på 60 fps istället för 30. Det senare gäller även splitscreen. Du kommer också att komma snabbare in i matcher tack vare den raskare lagringen.

På Playstation 5 kommer du dessutom kunna hoppa rakt in i olika matchmaking-köer från spelets hemskärm, utan att behöva starta själva spelet. De adaptiva trigger-knapparna på Dualsense-kontrollen ska också utnyttjas i någon grad. Xbox Series S är som bekant inte byggd för 4K-upplösningar och får istället nöja sig med 1080p, dock i 60 bilder per sekund för såväl solospelande som splitscreen.

Samtidigt blickar Epic Games in i framtiden och planen är att porta spelet till Unreal Engine 5 under nästa år, så fler förbättringar är att vänta. PC-spelare kan dock redan nu njuta av det nyligen lanserade RTX-stödet som du ser demonstreras i trailern nedan.