Om du redan nu planerat att försöka peta i den raskaste M2-lagringen du kan hitta i ditt Playstation 5 får du vackert sitta ner i båten. Det är inte bara kompatibilitetslistan över passande SSD:er som dröjer till nästa år, uttaget kommer inte ens vara aktiverat.

Mark Cerny pratade om det här redan tidigare i år, då i ganska svepande ordalag som "det vore grymt om det fanns vid lansering" men att det förmodligen skulle ske efter. Nu, mindre än en vecka till att Playstation 5 lanseras i vissa regioner, bekräftar Sony att möjligheten att utöka lagringen dröjer. När The Verge frågar tillverkare av den här sortens SSD-enheter var det heller ingen som kunde bekräfta något och två av dem menade att testerna inte ens startats ännu.

Du kommer dock kunna ansluta en vanlig extern lagringenhet för dina Playstation 4-spel. Vid våra motsvarande tester på Xbox Series X var laddtiderna nästan identiska i jämförelse med den interna lagringen, kontra en extern SSD. Vi vet dock att Playstation 5 är ännu raskare på lagringsfronten så det återstår att se.