Efter månader av rykten, åldersklassificeringar och till och med påstådda förseningar är Mass Effect: Legendary Edition äntligen officiellt utannonserad. Det rör sig alltså om remastrade versioner av den ursprungliga trilogin som ska släppas våren 2021 i ett kombinerat paket till PC, Playstation 4 och Xbox One, där konsolversionerna även är kompatibla med nästa generations konsoler, där de även åtnjuter vissa förbättringar jämfört med denna generation.

De remastrade aspekterna resulterar i högre upplösning, förbättrade texturer, högre bilduppdatering, bättre karaktärsmodeller samt modernare effekter. Allt singleplayer-DLC till samtliga tre spel ska dessutom inkluderas, såväl som diverse extramaterial som delats ut i diverse promo-kampanjer.

Men det slutar inte där, för i utannonseringen noterar de även att ett "team av veteraner" jobbar på ett helt nytt spel i Mass Effect-universumet. Allt vad detaljer heter lyser dessvärre med sin frånvaro, men vi får hoppas att de lärde sig ett och annat av Mass Effect: Andromeda.