En viktig nyhet för den kommande generationen av konsoler är att de gått från de klassiska hårddiskarna till toppmoderna SSD-lösningar. Detta kommer inte bara resultera i spelupplevelser som inte hade varit möjliga på den nuvarande generationen, som Ratchet & Clank: Rift Apart, utan även att laddningstiderna kommer att kortas ner avsevärt och vissa fall helt och hållet elimineras.

Och det är inte bara nya spel som kommer dra nytta av detta, utan även de spel från Playstation 4 och Xbox One som är framåtkompatibla med de nya konsolerna. Just detta har Gamespot tagit sig en titt på genom att utföra ett test där laddningstiderna för fem olika spel testats med både Xbox Series X och Playstation 5, och resultaten är som följer.

Spel (tider i min:sek)

Xbox Series X

Playstation 5

Red Dead Redemption 2

01:04

01:05

Final Fantasy XV

00:48

01:10

Destiny 2

00:42

00:57

Monster Hunter World

00:35

00:51

Batman: Arkham Knight

00:58

01:07

Som vi ser tycks det vara Series X som drar det längsta strået, men det återstår att se hur de båda konsolerna nyttjar sina lagringslösningar i spel som faktiskt utvecklats med dem i åtanke. Laddningstiderna för äldre spel kan dessutom komma att förbättras med framtida uppdateringar.

Missa heller inte FZ:s egna tester av laddningstiderna på Xbox Series X, där vi även tittade på hur lång tid det tar att ladda från en extern SSD.