Nyfiken på hur tankarna gick hos Valve när de utvecklade sitt VR-mästerverk Half-Life: Alyx? Då är det dags att spela om det, för spelet har nu försetts med utvecklarkommentarer.

Från början var kommentarsspåren planerade att släppas tidigare, men de sköts fram då coronapandemin tvingade personalen att jobba hemifrån. Men till slut blev de färdiga, även om ljudkvalitén kan vara lägre en vanligt då en del spelats in i garderober istället för i Valves vanliga studio. Totalt finns tre timmar inspelade, utspridda på 147 platser. För att lyssna startar du ett nytt spel med "Developer Commentary" aktiverat, och när du ser ett headset-hologram sväva i luften hänger du på dig det och... tja, lyssnar. Och ja, det innehåller spoilers.

Half-Life: Alyx kräver alltså ett VR-headset för att spela, men med hjälp av moddar går det att runda VR-kravet och köra på vanlig skärm. Garanterat inte samma upplevelse, men kanske ett alternativ för dig som av en eller annan anledning inte kan eller vill sätta en plastmask i ansiktet.