Ghost of Tsushima blev på många sätt en avskedsföreställning för Playstation 4, då det var det sista exklusiva PS4-spelet av AAA-klass. Bevisligen var det en fest ingen ville missa. i en New York Times-artikel (bakom betalvägg) avslöjar Sony att spelet sålt i lysande 5 miljoner exemplar.

I samma artikel konstateras att God of War-serien sålt i mäktiga 51 miljoner. (Herregud!?)

Sony konstaterar att mycket av deras framgångar ligger i de exklusiva titlarna. Med detta sagt vore det allt annat än orimligt att vänta sig en Tsushima-uppföljare till Playstation 5, och mycket riktigt söker Sucker Punch en vass penna som ska skriva om feodala Japan. I väntan på en tvåa håller dock originalet ställningarna med ett multiplayer-läge och löfte om 60 sköna fps på PS5.

Ghost of Tsushima fick näst högsta betyg i FZ-recensionen från i somras.

Jag älskar att det slutar här. Playstation 4 har varit en konsol för oss som lever och dör för storslagna soloäventyr. Inte minst tydliggörs detta när vi ser till Playstation-studiornas uppställning; Spider-Man, Horizon Zero Dawn, Uncharted 4, God of War, The Last of Us Part II.

Det har varit en ynnest – och det bästa är att det ännu inte är över.

När Infamous- och Sly-studion återvänder efter sex års tystnad gör de det med sitt vassaste och vackraste spel hittills. Ghost of Tsushima kan stolt stå bredvid nämnda guldgäng i en gyllene era.