Bland releasetitlarna till Playstation 5 får nog Demon's Souls-remaken ses som den tyngsta pjäsen. Och den första recensionen skvallrar om ett spel som lever upp till originalets kultstatus.

Det är Game Informer som blev först att sätta omdöme på Bluepoints nyversion av det grissvåra PS3-spelet från 2009. De säger att den nya utvecklaren lyckas behålla originalets gameplay samtidigt som de förfinar dess kantiga bitar. Man belönar det med betyget 9,25 av 10 (eller 37 av 40 om man föredrar heltal).

Mer information om spelet hittas i första intrycken hos ett par andra siter. Till exempel Polygon, som förutom att prisa hur vackert allting är nämner att PS5:ans snabba SSD-lagring "gör en värld av skillnad".

Metro fyller på med hyllingar av hur Dualsense-kontrollen används: känslan i triggerknapparna varierar beroende på vad du träffar med ditt svärd. Även ljudet kontrollens lilla högtalare ger ifrån sig får beröm.

FZ:s recension då? På gång. Vi fick spelet först i dag på grund av strul någonstans i leveranskedjan, men Gurra börjar testa så snart jag kört över PS5:an till honom senare i dag. Räkna med att läsa hans recension nästa vecka.