Battlefield 5 fick sin sista innehållsuppdatering i somras, men än har inte Dice och EA gett upp spelet (som fyllde två år i går). I morgon lanseras en uppdatering som ger dig fler möjligheter att i detalj bestämma hur spelomgångar ska fungera i community games.

Bland annat kommer du kunna bestämma hur mycket skada kulor gör, respawn-tid för soldater och fordon, tid och antal tickets per omgång, med mera. Du ges också möjlighet att bestämma exakt vilka fordon, soldatklasser, vapen och annat som ska vara med, så om du vill kan du bygga matcher med till exempel bara stridsvagnar. Nytt är också ett gäng skins för soldater, fordon och vapen. Och – det kommer gå att namnge servern som du vill!

Ja, mycket av det här hade funnits med från start om Battlefield 5 hade släppts på 00-talet. Men det är så spelvärlden fungerar i dag: utvecklare håller inne på saker och släpper dem senare för att förlänga spelets tid i rampljuset. Å andra sidan kan det vara läge att damma av spelet eller köpa det nu om du inte redan hakat på.

Om du ändå inte vill (fortsätta) köra Battlefield 5 så står snart Battlefeild 6 för dörren. EA planerar att släppa det i slutet av 2021. Var det utspelas vet vi ännu ingenting om, så räkna med att 2021 blir ett Battlefield-fyllt år.