Xbox Series X och S är släppta sen en vecka tillbaka, men intresset har varit så stort att maskinerna snabbt tagit slut i många butiker. Och så kan det komma att se ut ett tag, tror Microsofts finanschef Tim Stuart.

Under en konferens förra veckan sa Stuart att han tror att det kommer dröja till andra kvartalet 2021 innan bristen på Xbox Series-konsoler minskar, skriver VGC.

I think we’ll continue to see supply shortages as we head into the post-holiday quarter, so Microsoft’s Q3, calendar Q1.

Det behöver inte innebära att det är omöjligt att få tag på en Xbox-konsol: de kan dyka upp i vissa butiker då och då. Men det kan alltså dröja bortåt tre och en halv månad innan du kan spontanköpa en Xbox och vara säker på att få en utan risk för väntan.

I dagsläget ser Xbox Series X ut att vara slut på de flesta ställen, medan S-modellen finns att köpa från ett par butiker.

För Playstation 5, som släpps torsdag den 19:e, är situationen liknande den för X – slut överallt. Men åtminstone Elgiganten har sagt att de kommer öppna för nya beställningar i morgon.

Hur det går med forbeställningar av Xbox och PS5 diskuteras flitigt i den här forumtråden. Kolla där om du har åsikter, frågor eller är fundersam.