Det står klart att spelen till nästa generations konsoler överlag blir dyrare. Demon's Souls till PS5 kostar exempelvis omkring 800 kronor. Det är knappast otänkbart – snarare det motsatta – att Xbox-spelen vandrar samma väg. Xbox-teamet är dock inte redo att avslöja riktpriserna för sina förstapartsspel. Då har det ändå gått en vecka sedan de två Series-konsolerna släpptes.

Å andra sidan är priserna en mindre viktig faktor för Xbox, p.g.a. en viss Xbox Game Pass-tjänst.

Marknadschefen Aaron Greenberg sa nyligen att 70 dollar (som mer eller mindre kan översättas till 800 kronor) skulle bli "undantag" (tack, Wccftech) och att priserna ska avgöras fall för fall. Tim Stuart, CFO för Xbox, berättar under konferensen Jefferies Interactive Entertainment (via Seeking Alpha) att de och Microsoft ännu inte är redo för raka besked. Svar ska komma "i sinom tid".

I think we're not making specific announcements on first-party pricing yet. So we'll do that sort of in due time.

Stuart konstaterar att spelpriserna inte gått upp under "ett par generationer", samtidigt som det blivit dyrare att göra spel. Den logiken talar för att även Xbox knuffar priserna något hack uppåt.

Det är alltså ont om förstapartsspel till nya Xbox i dagsläget, men vi väntar på potentiella pärlor som Halo Infinite, Fable, Psychonauts 2, Avowed, Everwild, Hellblade II, State of Decay 3, m.fl.