Cyberpunk 2077 ska förhoppningsvis släppas 10 december, och även om spelet får vänta till nästa år på en next gen-uppdatering som låter det dra full nytta av alla kusar under huven på PS5- och Xbox Series X/S, kan man på PC lira med allt ögongodis redan från dag ett. Detta inkluderar ray tracing-effekter om man har ett Nvidia-grafikkort som stödjer det (stöd för ray tracing på AMD-kort ska komma senare).

I en ny video från CD Projekt Red snackar några av utvecklarna om just ray tracing och att det verkligen var något som höjde den visuella upplevelsen till nya höjder. Men vad krävs då för hårdvara för att få läckra skuggor och reflektioner? Det reder utvecklaren ut genom att släppa systemkrav som är betydligt mer detaljerade än de vi fick tidigare.

Där kan vi bland annat se att ett RTX 3080 krävs för Ultra-inställningar i 4K med ray tracing påslaget. Vill man istället maxa spelet utan ray tracing i 4K så räcker det med ett RTX 2080 Super/RTX 3070 eller ett RX 6800 XT. Som vi ser rekommenderas dessutom en SSD snarare än hårddisk över hela brädet, även om man kan komma undan med en HDD på lägsta inställningarna.

Personer med kompatibla AMD-kort ska också kunna åtnjuta ray tracing, men som sagt inte direkt vid release, enligt Marcin Momot från CDPR. Han säger dock att de jobbar med AMD för att få ordning på stödet så fort som möjligt.